Aino Sibelius 23-vuotiaana, mustassa puhvihihaisessa silkkipuserossa.

Tervetuloa Aino Sibeliuksen Ainolaan!

Kesäkaudella 2021 juhlistamme Aino Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuotta.

Kesän päätapahtuma on Aikakoneita ja utopioita -näyttely, joka jakautuu kolmeen eri museoon, Ainolaan, Tarvaspäähän ja Visavuoreen. Näyttelyssä museot tutkivat mahdollisuuksiaan toimia yhteiskunnallisissa murroskohdissa. Taustana näyttelylle on tämän hetken ajankohtaisin murros, ilmastonmuutos, joka pakottaa meidät ajattelemaan uudestaan arjen valintoja: ruokaa, matkustamista ja asumista.

Ainolassa valokeilaan nousee Aino Sibelius ja hänen puutarhansa erityisesti hyötyviljelyn ja omavaraisuuden näkökulmasta. Näyttely on avoinna Ainolassa 7.5.-30.9.2021 ja siihen liittyviä opastettuja kierroksia järjestetään torstaisin ja sunnuntaisin. Kesäkaudella Aino Sibeliukseen ja hänen elämäntyöhönsä keskittyviä teemaopastuksia on ohjelmassamme kerran kuukaudessa. Viikoittaisilla puutarhaopastuksilla tutustumme Aino Sibeliuksen perustamaan ja vaalimaan puutarhaan.

Museovierailut kesällä 2021

Toistaiseksi museossa voi vierailla vain ennakkovarauksella. Varaa vierailusi osoitteessa www.vello.fi/ainolamuseo.

Kahvila Aulis

Kahvila Aulis tarjoilee Aino Sibeliuksen inspiroimia herkkuja.

Aukioloajat

Museo avataan yleisölle 4.5.2021, mikäli koronarajoitukset sen sallivat. Tarkistathan ajankohtaiset avoinnaolotiedot kotisivuiltamme www.ainola.fi  Koronarajoitukset saattavat vaikuttaa museon aukioloaikoihin, pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lämpimästi tervetuloa Ainon Ainolaan!

 

 

Kommentit